Korsumatkat - Bunker Tours:Yritys
Etusivu
Yritys
Salpa-asema
Tuotteet
Yhteystiedot

Tulikaste Suezilla

in English:                   

Briefly
Products
Resevations

 

Yritys: Korsumatkat - Bunker Tours on Salpa-asema - puolustuslinnoituksen esittelyyn erikoistunut elämysmatkailu- ja ohjelmapalveluyritys. Yrityksen toimipaikka on Miehikkälä, joka on rajakunta Kaakkois-Suomessa.

Korsumatkat - Bunker Tours -yritys on yksityinen toiminimi. Se aloitti toimintansa 1996, jolloin Miehikkälän kunta luovutti 1989 kehittämänsä Salpavaellusidean ja -reitin yritykselle.

Yrittäjä: Terho Ahonen, Miehikkälässä 1951 syntynyt ja ikänsä asunut maanpuolustusharrastaja ja reservinupseeri. Ahonen on perehtynyt Salpa-asema -tietouteen vuodesta 1987 lähtien. Hän on käynyt kaikki Salpa-asema -opastukseen järjestetyt paikallisen koulutustilaisuudet ja opaskurssit ja on ollut niissä myös kouluttajana. Hän on suorittanut Helsingin yliopiston aikuiskoulutuskeskuksen Kotkan ja Kouvolan yksiköiden järjestämän eräopaskoulutuksen vuonna 1998 sekä em. Kouvolan yksikön 1998-99 toimeenpaneman English for nature tourism -kielikurssin.

Yrittäjä on myös kutsuttu jäseneksi Salpalinjan perinneyhdistyksen asiantuntijaorganisaatioon.

Korsumatkat on ensimmäinen yritys, joka on erikoistunut Salpa-aseman, Suomen itärajan puolustuslinnoituksen, esittelyyn.

Yrittäjän lisäksi oppaina Korsumatkoilla on käytettävissä Suomen parhaat Salpa-asema -asiantuntijat.

Yrityksen työ on taidoltaan ammattimaista, mutta toistaiseksi osa-aikaista ja kausiluontoista, kesään ja syksyyn painottuvaa. Toiminta perustuu tilauksiin, kullekin ryhmälle mittatilaustyönä tehtynä.

Ryhmäkoolla ei ole varsinaista rajoitusta. Pienimmät ryhmät ovat olleet 3-4 henkeä, suurimmat noin 130 henkeä. Opastusta ja maastossa liikkumista varten joukko jaetaan 10-20 hengen ryhmiin, joita kutakin vetää/opastaa koulutettu Salpa-asema -opas.

Salpa-asema esittelyyn parasta aikaa on "sulanmaan kausi" touko - lokakuu. Talvella louhikkoinen ja maisemaan osittain "maan alle" sulautunut linnoitus on vaikeakulkuinen ja jopa vaarallisen liukas kallio- ja betonipintoihin jäätyneen veden takia.

Opastuskielet: suomi ja englanti.